Belastingschaal

door Joeri Oudshoorn, laatst gewijzigd op 24 augustus 2002

Wat kan er anders?
Belastingschaal moet oplopen tot 100 procent. Hoe hoger je inkomen is, hoe hoger het percentage belasting zou moeten zijn.

Waarom?
Ik wil niet de discussie aangaan over bij welke bedragen welk percentage belasting zou moeten gelden. Het gaat me om het principe dat je geld moet verdienen en dat de sterkste schouders de zwaarste lasten horen te dragen. Wanneer je nu een miljard euro zou verdienen, heb je dan nog meer nodig? Zou je dan niet alle extra inkomsten moeten inzetten om je omgeving te helpen? En in hoeverre mag de overheid dat afdwingen?

Eerdere discussie
Lodewijk de Waal (FNV) heeft eerder voor kleptokratentax gepleit, naar aanleiding van enorme sommen geld die topbestuurders van grote bedrijven aan zichzelf gaven.


Ik ga graag in discussie over dit idee. Waarom is het goed of slecht? Wat zijn de gevolgen? Welke onvoorziene consequenties kan dit idee op andere tereinen hebben? Kan dit in Nederland geregeld worden, in Europa, of alleen op wereldschaal?

Reacties zijn welkom op politiek@joerioudshoorn.nl. Misschien breng je me op andere gedachten of heb je argumenten die hier niet mogen missen.